JPL Flopspelers: Speeldag 18 - Een beer die beter basketten gaat

JPL Flopspelers: Speeldag 18 - Een beer die beter basketten gaat

07-12-2015 11:00

Elke speeldag blikt VoetbalPrimeur.be terug op de gespeelde wedstrijden. Onze redactie selecteert voor u de drie spelers, die er amper iets van bakten. Ditmaal is speeldag achttien aan de beurt.

Een collectieve offday - KVC Westerlo

Het is erg moeilijk –zo niet onmogelijk- om er bij Westerlo één speler uit te lichten en hem de Zwarte Piet van ‘Flop van de Speeldag’ door te schuiven. Dat zullen we dan ook niet doen. Westerlo faalde als team, zaterdagavond aan den Dreef.

Het team van Bob Peeters was flauw, inspiratieloos en zonder grinta. Op geen enkel moment kon Westerlo een vuist maken tegen een sterk Leuven. De Kemphanen zullen echt wel uit een ander vaatje moeten beginnen tappen, willen ze ook volgend seizoen in de Eerste Klasse voetballen.

Spits op droog zaad - Stefano Okaka

September en oktober waren vette maanden voor Stefano Okaka, november en december lijken een magere koe te gaan worden. In het seizoensbegin speelde de Anderlecht-spits zo sterk dat hij zelfs werd opgeroepen voor de Italiaanse nationale ploeg. Van dat goede vormpeil blijft nu bitter weinig over.

Sinds 25 oktober niet meer gescoord, onzuiver in de balbehandeling en onbruikbaar in het samenspel. Voor een spits van Anderlecht mag het wat meer zijn. Stefano Okaka beging meer en meer te lijken op een imposante kerel die zich van sportcomplex heeft vergist. Hij was eigenlijk op zoek naar het basketveld.

Al acht wedstrijden staat Okaka droog. Ballen springen van zijn grote voeten en duels gaan verloren. Toch blijft Anderlecht als één man acher de spits staan. En zo hoort het. Iedereen heeft wel eens een periode waarin niets lukt.

Geen Couckenback voor Cyriac - Gohi Bi Cyriac

Herfstkampioen KV Oostende zit in een mindere periode. De motor sputtert, zoveel is duidelijk. Op KV Mechelen kenden de kustjongens al een offday, tegen Sint-Truiden was afgelopen weekend geen beterschap te bespeuren. De kustploeg bleef op een 1-1 gelijkspel steken en  "de muziek was beter dan de wedstrijd", zo tweette Marc Coucke na de match. Dat zegt alles. 

KVO heeft wel nog altijd de huidige topschutter van de Jupiler Pro League in de rangen. Gohi Bi Cyriac vond al tien keer de weg naar doel, maar de jongste weken lijkt hij het scoren verleerd. Hij heeft veel kansen nodig, en die zijn momenteel eerder schaars bij Oostende. Dringend tijd om het vizier terug op scherp te zetten, Gohi Bi.

Cyriac heeft het geluk dat ook de andere spitsen niet echt in bloedvorm zitten. Okaka raakt geen bal goed en ook Leye heeft al betere periodes gekend. Cyriac begint wel de hete adem van twee Club-spelers in z'n nek te voelen in de strijd om de titel van 'Gouden Stier'. Zowel Diaby als Vossen deden de netten trillen dit weekend.