Update: Real Madrid legt zich niet neer bij oordeel van Spaanse voetbalbond

Update: Real Madrid legt zich niet neer bij oordeel van Spaanse voetbalbond

04-12-2015 21:04

Real Madrid is door de Spaanse voetbalbond uit de Copa del Rey geknikkerd. De Spaanse grootmacht stelde afgelopen woensdagavond in de bekerclash met Cádiz een niet-speelgerechtigde speler op. Die blunder moet Real nu bekopen met uitsluiting.

De Koninklijke won woensdagavond met 3-1, maar Denis Cheryshev - die na enkele minuten al voor de openingstreffer tekende - had helemaal niet mogen aantreden in de wedstrijd. Vorig seizoen kwam de Russische aanvaller op huurbasis uit voor Villarreal en in dienst van die club kreeg hij driemaal een gele kaart in het bekertoernooi. Oftewel: voor een eerstvolgende wedstrijd in de Copa del Rey, zou Cheryshev geschorst zijn.

Die informatie was blijkbaar niet bekend bij de international zelf, noch Real Madrid of trainer Rafa Benitez. Voorzitter Florentino Pérez (foto) deed donderdag nog een poging om de schuld af te schuiven, maar dat heeft niet mogen baten. Cádiz diende na de nederlaag een klacht in bij de Spaanse voetbalbond en deze velde vrijdagmiddag het oordeel: door de administratieve flater van de grootmacht zit het bekeravontuur er nu al op voor Real.

Update 21:00 uur
Real Madrid gaat in beroep tegen het besluit van de Spaanse voetbalbond, zo maakt de club vrijdagavond bekend via de officiële kanalen. De Koninklijke meent uit de reglementen op te maken dat Cheryshev in aanloop naar het bekerduel met Cádiz persoonlijk geïnformeerd had moeten worden over zijn schorsing - en dat is niet gebeurd. Real zegt 'vertrouwen te hebben in een goede afloop'.