Zware sanctie voor Real Madrid, Barcelona wrijft zich in de handen

Zware sanctie voor Real Madrid, Barcelona wrijft zich in de handen

04-12-2015 16:31

Real Madrid zal dit jaar niet kunnen strijden om de treble. Eén prijs mogen de Madrilenen definitief vergeten. De Spaanse voetbalbond heeft Real Madrid uit de Spaanse beker gezet. De reden: het opstellen van een geschorste speler. 

De Koninklijke won woensdagavond met 3-1, maar Denis Cheryshev - die na enkele minuten al voor de openingstreffer tekende - had helemaal niet mogen aantreden in de wedstrijd. Vorig seizoen kwam de Russische aanvaller op huurbasis uit voor Villarreal en in dienst van die club kreeg hij driemaal een gele kaart in het bekertoernooi. Oftewel: voor een eerstvolgende wedstrijd in de Copa del Rey, zou Cheryshev geschorst zijn.

Die informatie was blijkbaar niet bekend bij de international zelf, noch Real Madrid of trainer Rafa Benitez. Voorzitter Florentino Pérez deed donderdag nog een poging om de schuld af te schuiven, maar dat heeft niet mogen baten. Cádiz diende na de nederlaag een klacht in bij de Spaanse voetbalbond en deze velde vrijdagmiddag het oordeel: door de administratieve flater van de grootmacht zit het bekeravontuur er nu al op voor Real.

Bij FC Barcelona wrijven ze zich alvast in hun handen. Onder meer Dani Alves gaf al aan dat een verwijdering uit de Spaanse beker de enige juiste straf zou zijn voor Real Madrid.