Weer problemen voor Kawashima: doelman mag niet in Schotland spelen

Weer problemen voor Kawashima: doelman mag niet in Schotland spelen

04-12-2015 13:22

Eiji Kawashima was niet meer gewenst bij Standard, en zo begon een lange zoektocht naar een nieuwe ploeg. Hij trainde zelfs mee bij tweedeprovincialer Merksplas, maar nu heeft hij met Dundee United toch een ploeg te pakken. Nu ja...als hij er mag spelen.

Voor spelers van buiten de Europese Unie is er namelijk nog een aparte werkvergunning nodig, en die heeft de Japanner voorlopig niet. Dat is vreemd, want zijn transfer dateert toch al van een week of drie geleden. Op die manier blijft Kawashima maar matchritme verliezen, maar zelf is hij blij met zijn nieuwe club en denkt hij wel dat het goed komt. "Het is alsof ik mijn hoofd uit het water heb getrokken en eindelijk terug kan ademen", liet hij al weten aan een Japans persbureau.

De laatste keer dat Kawashima een officiële wedstrijd speelde was op 16 juni, en dat was dan nog een interland: hij snakt in ieder geval naar een nieuwe kans. Bij Dundee United kan hij zich meteen in de kijker spelen, want de ploeg presteert dit seizoen verschrikkelijk. In zestien wedstrijden heeft Dunder United amper acht punten behaald, daarmee staat het liefst zeven punten achter de voorlaatste. De ploeg lijkt dus nu al klaar voor degradatie, het valt af te wachten of Kawashima het tij kan keren.