Ruzie in Italië: woeste voorzitter zet drie spelers uit zijn selectie

Ruzie in Italië: woeste voorzitter zet drie spelers uit zijn selectie

03-12-2015 13:57

Palermo verloor dinsdag in eigen huis met 2-3 van derdeklasser Alessandria in de Coppa Italia. Dat is drie basisspelers duur komen te staan: ze zijn door de excentrieke voorzitter Maurizio Zamparini uit de selectie gezet.

Het gaat om Enzo Maresca, Luca Rigoni en Fabio Daprela. Volgens Zamparini heeft het drietal de tegenstander laten winnen. "Jullie hebben het allemaal kunnen zien. Er liepen spelen op het veld die tegen hun eigen trainer voetbalden. Ik schaam me kapot dat er zulke spelers voor mijn club uitkomen. Die spelers zul je niet meer in ons shirt terugzien", aldus een woeste Zamparani tegenover Il Giornale di Sicilia.

Volgens het Italiaanse medium is er een verband met het ontslag van trainer Giuseppe Iachini vorige maand. Met name de 35-jarige Maresca wilde voorkomen dat Iachini ontslagen zou worden en kreeg daarbij steun van de spelersgroep. Toch werd de coach ontslagen en Davide Ballardini aangesteld als nieuwe trainer. Onder de nieuwe oefenmeester werd er nog niet gewonnen, ook niet van derdeklasser Alessandria.