Agüero kondigt vertrek bij Manchester City aan: 'Als alles goed gaat'

Agüero kondigt vertrek bij Manchester City aan: 'Als alles goed gaat'

03-12-2015 09:07

Sergio Agüero voetbalt nog maximaal tot medio 2019 voor Manchester City. De trefzekere aanvaller wil zijn contract in Engeland uitdoen, alvorens hij terugkeert naar zijn vaderland Argentinië. De club wiens kleuren hij daar zal verdedigen, kent Agüero overigens ook al.

In Argentinië zal hij dan uitkomen voor Independiente, zo vertelt hij aan Sky Sports. Bij die club speelde Agüero in de jeugd en maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht. De momenteel 28-jarige spits wil op zijn 31e graag terugkeren bij zijn oude liefde. "Als alles goed gaat, speel ik ooit terug in Argentinië. Ik heb altijd gezegd dat ik terug zal keren bij Indepediente en dat zal ik ook doen. Ik ga wanneer mijn contract bij City afloopt."

Er is een reden waarom Agüero niet pas op latere leeftijd terugkeert bij de Argentijnse club. "Ik wil niet mijn comeback maken als ik te oud ben", vertelt de ster. Agüero verliet Indepediente in 2006 voor Atlético Madrid, waar hij zijn absolute doorbraak in Europa beleefde. Dit seizoen is Agüero de clubtopscorer van City, met negen officiële treffers. 

Over wie de opvolger van Agüero bij Man City moet worden, is nog geen duidelijkheid. Eén ding is zeker: Kevin De Bruyne verliest met Agüero mogelijk zijn favoriete aanspeelpunt in de aanvalslinie van de Citizens.