Dessel profiteerde optimaal van de wind en de zenuwachtigheid van de leider

Dessel profiteerde optimaal van de wind en de zenuwachtigheid van de leider

29-11-2015 12:45

Dit weekend zorgde Dessel voor de stunt in de Proximus League. Door een laat doelpunt versloeg het leider Tubize. Trainer Regi Van Acker sprak na de match vooral over de wind en de zenuwachtigheid bij Tubize.

"We zijn met tegenwind gestart tegen de leider. Ik denk dat we het goed hebben aangevat, ondanks dat Jari Breugelmans een dag voor de wedstrijd uitviel. Misschien kon hij spelen, maar we wilden geen risico nemen met een jonge speler", aldus de trainer van Dessel op de persconferentie.

"We moesten kiezen: een middenvelder of een aanvaller erbij. We kozen voor een middenvelder, omdat je toch tegen de leider speelt. Ik denk dat we toch een aantal kansen hebben gehad. Ook met stilstaande fases. Maar we scoorden niet. Draaien deden we met 0-0."

"Je weet dan dat je in de tweede helft de wind mee hebt. Je weet ook dat de tegenstander vol voor de drie punten moet gaan, want de achtervolgers liggen op de loer. De tegenstander gaat dan wat zenuwachtig en overhaast spelen. Tubize heeft ons twintig minuten pijn gedaan. We hebben dan wat wissels gedaan en gescoord. We hadden vooraf afgesproken dat we tegen een topper wilden stunten en dat hebben we nu ook gedaan.