Nederlander komt met schitterende anekdote van Manchester United-legende

Nederlander komt met schitterende anekdote van Manchester United-legende

24-11-2015 20:53

Het is woensdag exact tien jaar geleden dat George Best, één van de beste voetballers allertijden, op 59-jarige leeftijd overleed. Ex-voetballer Hans Kraay Jr. bewaart warme herinneringen aan de Manchester United-legende. De twee speelden in de jaren tachtig samen bij het Amerikaanse San José Earthquakes. 

Best was op dat moment al in de nadagen van zijn carrière beland, Kraay was pas negentien jaar jong. "Ik wist dat George flink aan de drank zat. Maar toen ik eenmaal daar was, kwam ik een leuke, frisse voetballer tegen", herinnert de presentator zich in gesprek met FOX Sports. 

"'Hey you', zei Best op een gegeven moment tegen mij. 'Vanaf nu sta je linkshalf'. 'Weet de coach dat?', vroeg ik. 'Nee', antwoordde George. 'Maar vanaf nu speel je daar. En geef je all the fucking balls aan mij'. Dus dat deed ik. Ik gaf all the fucking balls aan George. En hij zorgde ervoor dat het bedrag op mijn salarisstrookje verdubbelde. Dat regelde hij ook", vervolgt Kraay zijn verhaal. 

Vrouwen

Best was een vermaarde drinker én vrouwenverslinder. Kraay vond het geweldig om de Noord-Ier van dichtbij mee te maken. "Alles dat op hakken liep, keek naar hem. Niemand keek naar ons, de rest van de spelers. Mijn vrouw zegt dat ze niet veel naar andere mannen kijkt. Maar zij vindt ook: George Best, dat is er wel een… En ik moet eerlijk zeggen: Als ik op mannen zou vallen, dan was ik op George gevallen."