LIVE-discussie: Buffalo's winnen in Lyon en hebben Europese lente beet

24-11-2015 20:33

Dinsdagavond om 20u45 gaat AA Gent in hun vijfde wedstrijd in de Champions League op zoek naar de Europese overwintering. De Buffalo's nemen het op tegen het Franse Olympique Lyon. VoetbalPrimeur houdt LIVE een overzicht bij van alle belangrijke momenten in deze wedstrijd.

22:40: EINDE PARTIJ. AA Gent grijpt de felbegeerde drie punten mee uit het Stade de Gerland, en mag zich - mits een overwinning tegen Zenith - opmaken voor een Europese lente in de 1/8 finale in de Champions League. Het overwinteren in de Europa League is alvast wél al binnen!

22:40: GENT SCOORT. Coulibaly scoort de 1-2 uit een carambole-fase. Ongelooflijk!

22:33: Nadat we al bijna in slaap gewiegd waren, valt er een vrije trap van Valbuena tot bij Beauvue. Hij besluit knullig op Sels.

22:20: De partij bloedt zachtjes zachtjesaan dood. Gent hoeft niet op zoek te gaan naar de overwinning, Lyon kán het gewoonweg niet. De match lijkt te eindigen op een gelijkspel. Een goede zaak dus voor de Buffalo's.

22:15: Gent haalt niet het niveau van de eerste helft, maar dat is voorlopig ook niet nodig. Lyon is te onmachtig om uitgespeelde kansen te creëren.

22:07: Sels houdt Gent recht! Met een fantastische safe houdt de Gentse goalie de Buffalo's recht op een scherp schot van Ghezzal. Gent heeft het moeilijk.

22:02: De Buffalo's hebben het net als in de eerste helft moeilijk om scherp uit de kleedkamer te komen. De eerste vijftien minuten van de tweede speelhelft zijn duidelijk voor Lyon.

21:56: De eerste kans van de tweede helft is een feit. Valbuena kan een overwaaiende voorzet oppikken maar besluit slap op Sels.

21:50: AFTRAP van de tweede helft. Kan Gent zijn goede prestatie van de eerste helft herhalen?

21:35: RUST in het Stade de Gerland te Lyon. Na een moeilijk begin waar de AA Gent al snel op achterstand kwam met een mooi uitgesponnen aanval afgewerkt door Ferri namen de Buffalo's al snel de touwtjes in handen. Het was met een vreemde vrije trap van Milicevic dat de Buffalo's op gelijke hoogte kwamen. Als Gent in de tweede helft zich kan profileren als in de eerste 45 minuten, dan ziet het er zeer goed uit.

21:25: Gent speelt voorlopig een érg volwassen partij. Maar ze moeten wel opletten voor gevaarlijke Franse tegenprikken.

21:19: GOAL! Een nogal eigenaardig ingestudeerd nummertje van AA Gent leidt tot de gelijkmaker! Drie man van AA Gent lopen voor de bal weg, en Milicevic trapt de vrije trap in doel.

21:09: Dejaegere mist de 1-1! Een huigenhoze kans voor de pocketaanvaller die de bal net niet genoeg kan raken. Gent komt stilaan in het spel en wordt de betere ploeg.

21:06: Het blijft moeilijk lopen voor AA Gent. Sels moet een broodnodige redding brengen op een schot van Lacazette.

20:58: Bijna de gelijkmaker voor blue-white! Neto verlengt een vrije trap met de kop en ziet de bal net over de kooi vliegen.

20:54: GOAL. Na amper zeven minuten staat het al 1-0 voor Olympique Lyon. Na slap verdedigen van Mitrovic staat Jordan Ferri op de juiste plek. Hij kan simpel de 1-0 voorbij doelman Sels schieten. Een lastig begin voor de Buffalo's, die voorlopig niet hun stempel op het spel kunnen drukken.

20:45 AFTRAP in Lyon. Kan AA Gent springen naar de tweede plek in de poule? Valencia heeft immers verloren tegen Zenit Sint-Petersburg. De Buffalo's kunnen naast een Europese lente veiligstellen, ook nog uitzicht houden op een verlengd verblijf in de Champions League.

Bij Gent kan coach Hein Vanhaezebrouck rekenen op twee belangrijke basispionnen die terugkeren uit blessure. Zo beginnen Laurent Depoitre en Daniel Milicevic in de basis. Bij Olympique Lyon geen verrassingen. De geplaagde Mathieu Valbuena is gebrand om te schitteren tegen de Buffalo's.

Opstelling Olympique Lyon: Anthony Lopes, Rafael, Milan Biševac, Mapou Yanga-Mbiwa, Henri Bedimo, Jordan Ferri, Corentin Tolisso, Steed Malbranque, Rachid Ghezzal, Alexandre Lacazette, Mathieu Valbuena

Opstelling AA Gent: Matz Sels, Thomas Foket, Lasse Nielsen, Stefan Mitrovic, Nana Asare, Renato Neto, Sven Kums, Brecht Dejaegere, Danijel Milicevic, Laurent Depoitre, Kenny Saief