Brugse burgemeester neemt beslissing over Europese wedstrijd van Club

Brugse burgemeester neemt beslissing over Europese wedstrijd van Club

24-11-2015 13:13

De Europese wedstrijd tussen Club Brugge en Napoli van donderdagavond zal zonder Italiaanse fans zijn. De Brugse burgemeester Renaat Landuyt besliste dinsdagmiddag om de fans niet toe te laten in Brugge. .

"Het probleem is niet dat er een terreurdreiging is in Brugge, maar wel een in Brussel. Daardoor hebben ze alle politie nodig in Brussel en moeten wij ons plan trekken met de eigen politiemensen", zegt Landuyt aan Radio 2. Brugse supporters mogen het duel wel bijwonen, maar de ticketverkoop wordt dinsdag afgesloten. Op die manier zou de wedstrijd van donderdag wel door kunnen gaan.

De wedstrijd tussen Zulte Waregem en Club Brugge van het afgelopen weekend kon wel gewoon doorgaan omdat dat niet als een risicowedstrijd werd gezien. De wedstrijd tegen Napoli is dat wel, daarom was het nog onzeker of de wedstrijd gespeeld zal worden. Eerder dit weekend werden de risicowedstrijden Anderlecht-Lokeren en Moeskroen-Péruwelz-Charleroi afgelast. Door uitsupporters niet toe te laten zou de wedstrijd van donderdagavond dus wel gespeeld kunnen worden.