Real-voorzitter neemt druk op geplaagde Benitez weg: 'Volledige steun'

Real-voorzitter neemt druk op geplaagde Benitez weg: 'Volledige steun'

23-11-2015 19:53

Real Madrid heeft het vertrouwen uitgesproken in Rafael Benitez. De oefenmeester, die nog maar vijf maanden aan het roer staat in Madrid, geniet de volledige steun van de club. Dat liet voorzitter Florentino Perez maandagavond weten op een speciaal ingelaste persconferentie.

Benitez werd afgelopen zomer door Real aangesteld als opvolger van Carlo Ancelotti, die er in zijn tweede seizoen bij De Koninklijke niet in was geslaagd een prijs te veroveren. In zijn eerste maanden bij de club presteerde Benitez redelijk met Real, al was er regelmatig kritiek op het spel dat hij zijn ploeg liet spelen. Dat zou te behoudend zijn geweest.

In Spaanse media kwamen er bovendien regelmatig geluiden door dat de spelersgroep van Real niet tevreden zou zijn met Benitez. Onder meer Cristiano Ronaldo, de absolute vedette van de ploeg, zou vanwege de aanwezigheid van de keuzeheer serieus overwegen om te vertrekken uit Madrid.

Door de ontluisterende 4-0 nederlaag tegen FC Barcelona voelde Perez zich genoodzaakt om een persconferentie in te lassen om duidelijkheid te scheppen over de toekomst van Benitez.