Carrière in het slop: de situatie van Adnan Januzaj moet dringend veranderen

Carrière in het slop: de situatie van Adnan Januzaj moet dringend veranderen

Gepubliceerd: maandag 23 november 2015 om 19:46ma 23-11-2015 om 19:46

Op het einde van de zomer verkaste Adnan Januzaj van Manchester United naar Borussia Dortmund, om er ervaring en vooral meer speelminuten op de doen. Een grote gok, want de concurrentie bij de Duisters is moordend. Dat mag Januzaj nu aan de levende lijve ondervinden. De Rode Duivel komt nauwelijks van de bank, en dreigt een eeuwig talent te blijven. 

Zowel Marc Wilmots als Louis Van Gaal hadden hem gewaarschuwd: "Ga niet naar Dortmund." Adnan Januzaj deed het toch, en moet nu concluderen dat hij de overstap beter niet gemaakt had. Vooral nu de ziekenboeg van United stilaan uit haar voegen barst. De supporters op Old Trafford wijzen Louis Van Gaal met de vinger, want hij liet een hele resem goede spelers vertrekken in de zomer -waaronder publiekslieveling Adnan Januzaj.

Januzaj brak door in het eerste elftal van United onder de vleugels van David Moyes. Toen Van Gaal het roer overnam, verhuisde het jonge talent opnieuw naar de bank. Toen Borussia Dortmund kwam aankloppen, zag de WK-ganger zijn kans schoon om minuten te maken in een evenwaardige competitie. Maar het is anders uitgedraaid.

"Ik wilde dat hij speelde, maar dat kon ik hem bij ManU niet beloven. Ik wilde dan ook dat hij in de Premier League bleef, bij een club waar hij zeker was van zijn plaats. Maar hij heeft voor Dortmund gekozen", aldus Louis Van Gaal. 

Na drie maanden in het Signal Iduna Park kon Januzaj maar twee basisplaatsen veroveren, beiden in de Europa League. Zijn langste Bundesliga-beurt bedraagt 37 minuten, in de 5-1 afslachting tegen Bayern was dat.

Zoals al gezegd, is de concurrentie bij Dortmund niet mals. Spelers als Reus, Mkhitaryan, Kagawa en Castro speel je niet zomaar eventjes uit de ploeg. Toch is concurrentie niet het enige probleem van Januzaj. Toen hij twee weken geleden een selectie voor de Belgische nationale beloften afwimpelde, zei beloftencoach Enzo Scifo daar het volgende over. "Een selectie voor de Belgische beloften is een geschenk, geen straf. Adnan heeft een slechte mentaliteit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws