Kevin De Bruyne: De man waar iedereen van houdt, ook deze voetballegende

Kevin De Bruyne: De man waar iedereen van houdt, ook deze voetballegende

23-11-2015 19:30

Een aanpassingsperiode? Dat kent Kevin De Bruyne niet. De Rode Duivel maakte ogenschijnlijk moeiteloos de overstap van de Bundesliga naar de Premier League. Ondanks het hoogste prijskaartje uit de geschiedenis van Manchester City op zijn hoofd, speelde De Bruyne er meteen de pannen van het dak. Ook Frank Lampard is onder de indruk.

Frank Lampard ís Engels voetbal, en Engels voetbal is Frank Lampard. De ideale schoonzoon met gouden voeten. De ex-middenvelder van Chelsea en Manchester City speelt momenteel in de Amerikaanse Major League Soccer, bij New York. Tijdens het lange tussenseizoen in de MLS trekken veel anciens terug naar Engeland, zij het om er bij een Premier Leagueclub hun condititie te onderhouden, zij het als analist.

Frank Lampard behoort tot die tweede categorie. Voor hem geen sportieve uitspattingen à la Thierry Henri meer. Zaterdag was Lampard te gast bij Saturday Night Football, waar hij de lofschalmei blies voor Kevin De Bruyne.

Hoewel Manchester City met 1-4 verloor tegen Liverpool, vond Lampard De Bruyne een prima wedstrijd spelen. "Hij was fantastisch vandaag, één van de beste matchen die ik ooit heb gezien van een speler na een 1-4 verlies. Hij is briljant en met zijn energie en loopvermogen is hij bepalend voor de ploeg. De Bruyne verdiende vandaag niet om in het verliezende kamp te zitten", zei Lampard met een lichte zin voor overdrijving.