Racing Genk kan na 0 op 12 opnieuw aanknopen met een zege

21-11-2015 21:58

Racing Genk heeft een eenvoudige overwinning geboekt op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Racing Genk knoopt na een nul op twaalf eindelijk nog eens aan met een zege, terwijl Oud-Heverlee Leuven in steeds nauwere schoentjes komt te zitten.

Jacky Mathijssen voerde maar liefst vier wijzigingen door in vergelijking met de wedstrijd van in Oostende. Peter Maes achtte het nog te vroeg voor Thomas Buffel en Igor De Camargo voor opnieuw een basisplek te krijgen.

Lang moesten de aanwezige toeschouwers niet wachten op een doelpunt, want na dertien minuten was het raak voor Neeskens Kebano, die de bal mooi in doel trapte. Pijnlijk voor OH Leuven, want het openingskwartier was duidelijk voor hen. En tien minuten later is het opnieuw raak voor de bezoekers, wanneer Leon Bailey de bal hard voorbij Riou trapt. De wedstrijd lijkt na een klein halfuur al gespeeld. 0-2 is ook de ruststand in Leuven.

De Camargo beslist de match

Vijf minuten na de pauze doet de net ingevallen De Camargo de boeken helemaal dicht voor OHL. De Camargo kopt een voorzet van Kebano tegen de Leuvense netten. Net voorbij het uur is er dan toch opnieuw hoop voor OHL: Alessandro Cerigioni trapt de bal voorbij Köteles.

OHL kan behalve enkele knappe acties van Leandro Trossard niet veel klaarspelen en uiteindelijk blijft het 1-3. Een verdiende zege voor Genk. OHL daarentegen blijft opnieuw met lege handen achter.