'Chelsea krijgt prijskaartje van doelpuntenmachine te horen: 36 miljoen euro'

'Chelsea krijgt prijskaartje van doelpuntenmachine te horen: 36 miljoen euro'

19-11-2015 21:01

Chelsea lijkt weinig in de weg te staan in de jacht op Alex Teixeira. De Braziliaanse topscorer van Shakhtar Donetsk is voor een bedrag van 36 miljoen euro op te pikken.

Dat heeft de Chelsea-leiding donderdag te horen gekregen uit Oekraïne, meldt The Standard. José Mourinho is geschrokken van de improductiviteit van zijn aanvallers, waardoor de kans groot is dat Diego Costa, Loïc Remy en Radamel Falcao in januari te maken krijgen met een extra concurrent. Huurling Falcao wordt in dat geval het kind van de rekening en zal een andere club moeten vinden. 

Met Teixeira zou Chelsea in elk geval een erkend doelpuntenmaker in huis halen. De laatste seizoenen maakte de 25-jarige Braziliaan furore als aanvallende middenvelder, maar in de punt van de aanval blijkt hij zich nóg beter thuis te voelen.

In het lopende seizoen was Teixeira al goed voor 21 doelpunten. Daar had hij 22 optredens voor nodig. In de competitie van Oekraïne is hij de topschutter met negentien goals in dertien duels. Een aantal weken geleden hintte de aanvaller, wiens contract over twee jaar afloopt, al naar een Chelsea-transfer.