Dit weekend houdt Premier League prachtig eerbetoon aan slachtoffers Parijs

"Dit weekend houdt Premier League prachtig eerbetoon aan slachtoffers Parijs"

19-11-2015 20:48

Over alle Europese competities zal dit weekend eerbetoon getoond worden aan de slachtoffers die afgelopen vrijdag in Parijs tijdens de terreurdaden om het leven gekomen zijn. De Premier League doet dit op een heel aparte, maar mooie manier.

Net als in de oefenpartij Engeland-Frankrijk zal er voor elke partij dit weekend in de Premier League het Franse volkslied te horen zijn. Op deze manier willen de Engelse clubs de slachtoffers en hun familie van de aanslagen in Parijs een laatste eer bewijzen. 

“Omdat we geografisch én politiek gezien dichtbij Frankrijk liggen is het spelen van het Franse volkslied een daad van solidariteit van de Premier League. We hebben altijd al een hechte relatie gehad met Frankrijk", klinkt het bij de algemeen directeur van de Engelse hoogste divisie, Richard Scudamore. "Dit is het juiste om te doen. We zijn allemaal geschokt en bedroefd door hetgeen wat er afgelopen vrijdag gebeurd is in Parijs."

Ook in België zullen de clubs voor aanvang de slachtoffers van de aanslagen in Parijs herdenken. Ze zullen dit doen door een minuut stilte te houden in élk stadion van de Jupiler Pro League.