Ierland wint heerlijke voetbalstrijd van Bosnië en verovert ticket voor EK 2016

16-11-2015 22:46

Ierland heeft zich maandagavond geplaatst voor het EK 2016. In eigen huis werd met 2-0 gewonnen van Bosnië-Herzegovina. Dat was voldoende, na de 1-1 in het heenduel. Stoke City-spits Jonathan Walters was met twee treffers de grote man aan Ierse zijde.

Gesteund door een volgepakt stadion wisten de Ieren dat zij aan een zege genoeg hadden om zich te plaatsen voor het EK. Björn Kuipers speelde een hoofdrol in de verhitte wedstrijd. Na ruim twintig minuten kende de Nederlandse scheidsrechter een strafschop toe aan het thuisspelende land. Ervin Zukanovic werd beticht van hands, maar in de herhaling bleek dat Kuipers wel erg streng was geweest. Walters liet uiteraard niet na om het buitenkansje te benutten: 1-0.

Na de pauze knokten de Ieren en de Bosniërs - met onder meer Edin Dzeko, Miralem Pjanic en Haris Medunjanin in de basis - voor alles wat zij waard waren. Uiteindelijk was het opnieuw Walters die het duel besliste. De bonkige aanvaller scoorde in de zeventigste minuut. Daarna had Ierland zelfs nog de kans om er 3-0 van te maken, maar daar kwam het niet meer van. Net als vier jaar geleden, tijdens het EK in Polen en Oekraïne, is Ierland er ook nu weer bij op een Europees Kampioenschap.