Patro Eisden pakt zijn eerste zege na een rustpauze van maar liefst 48 minuten

16-11-2015 22:33

Patro Eisden boekte afgelopen zaterdag zijn eerste overwinning van het seizoen in de Proximus League. De Limburgers haalden het met 3-0 van KSK Heist. Die wedstrijd krijgt mogelijk nog een staartje. De rust duurde immers 48 minuten in plaats van de gewoonlijke vijftien minuten.

De Nederlandse scheidsrechter Martin Pérez had een blessure opgelopen en diende vervangen te worden. Volgens De Morgen werd door de stadionomroeper pas om tien over negen aan het publiek gevraagd of er een gediplomeerde grensrechter aanwezig was. Eerste lijnrechter Patrick Inia moest immers de hoofdscheidsrechter vervangen.

Uiteindelijk moest vrijwilliger Marcel Steegen het veld op. De wedstrijd kon om 21u33 weer hervat worden en het is nog niet duidelijk of KSK Heist een klacht wil indienen. In de Nederlandse competitie is het gebruikelijk dat de vierde official het scheidsrechterstrio vergezelt. In onze tweede klasse is dat niet het geval en dus namen de scheidsrechters contact op met de Nederlandse voetbalbond. Daardoor liep het tafereel uit tot 21u10.