Batshuayi past beter bij de Rode Duivels dan Lukaku

"Batshuayi past beter bij de Rode Duivels dan Lukaku"

16-11-2015 17:05

Romelu Lukaku blijft het moeilijk hebben bij de Rode Duivels. In de oefenpartij tegen Italië van afgelopen vrijdagavond maakte de spits van Everton weinig klaar. Dan deed zijn concurrent in de spits Michy Batshuayi het veel beter. Dat bewijzen ook de cijfers.

Het viel al op tijdens de partij: Romelu Lukaku kon zich maar niet doorzetten tegen de stugge Italiaanse defensie. Michy Batshuayi viel rond het uur in en maakte veel meer klaar. Een schot leidde de goal van Kevin de Bruyne in (2-1) en de spits van Marseille scoorde zelf de derde treffer van de Rode Duivels.

Het Belang van Limburg lijstte de cijfers van beide spitsen op. Wat blijkt: Batshuayi raakte in die korte periode meer de bal dan Lukaku die het dubbel aantal speelminuten haalde. De ex-spits van paars-wit raakte zo'n 18 keer de bal in 60 minuten tijd. Batshuayi in dertig minuten 19 keer. Om het extra pijnlijk te maken rekende de krant dan nog eens de balcontacten aan de start van elke helft én de aftrap na de 0-1 van Italië erbij.

Batshuayi heeft ook nog eens meer pogingen ondernemen dan Lukaku. Batshuayi speelde er in het halfuur tijd dat hij kreeg twee klaar. Lukaku daarentegen creëerde nul kansen. Pijnlijk voor de zo fiere speler. Conclusie van HBVL: misschien lijkt Batshuayi wel béter in het systeem van Wilmots te passen dan Lukaku.