Vertonghen keert zich tegen Wilmots: Als ik mag spelen, ga ik het zeker houden

Vertonghen keert zich tegen Wilmots: "Als ik mag spelen, ga ik het zeker houden"

16-11-2015 16:36

Er is de laatste dagen heel wat te doen geweest rond de nieuwe truitjes van de Belgische nationale ploeg. Vooral om de shirts voor de uitwedstrijden is wat controverse ontstaan. Marc Wilmots vindt de truitjes niet passen bij het voetbal, maar hij krijgt tegenwind. 

Iedereen heeft de truitjes voor de uitwedstrijden wel gezien. Zij zijn lichtblauw met een gedrapeerde Belgische driekleur op de borst. Je kan het vergelijken met de truitjes van de Belgische wielerploeg. Eén iemand is fan, Jan Vertonghen wil graag in dat shirt spelen. "Ik weet dat er voor- en tegenstanders zijn van het truitje maar ik ben voor. Ik vind ze mooi en ben zelf ook een wielerliefhebber", knipoogt Vertonghen op de persconferentie naar aanleiding van de oefenpartij tegen Spanje.

"Als ik mag spelen, ga ik het zeker bijhouden", gaat Vertonghen verder. Tegen Spanje wordt het nieuwe uitshirt aan de wereld gepresenteerd, maar of Wilmots even blij gaat zijn als Vertonghen is maar de vraag. De bondscoach gaf al eerder aan geen fan te zijn van het shirt en merkte op dat dit ontwerp niets met het voetbal te maken heeft.