Veteraan van het Belgische voetbal zette Engels avontuur opzij voor tweedeklasser

Veteraan van het Belgische voetbal zette Engels avontuur opzij voor tweedeklasser

16-11-2015 15:22

Hans Cornelis is een gevestigde waarde in het Belgische voetbal. De verdediger speelde voor onder meer Club Brugge en KRC Genk. Na de degradatie met Cercle Brugge koos Cornelis voor een opvallende club. 

De 33-jarige Cornelis ging aan de slag bij tweedeklasser KMSK Deinze. Volgens de Bruggeling was dit een doordachte keuze. "Ik was einde contract bij Cercle en was toe aan een nieuwe visie. Ik ben hier heel eerlijk in en kon naar Engeland gaan; trouwens ik ben er gaan testen. Maar weten dat ik er alleen zou zijn zonder mijn gezin viel me tegen. Ik ben immers een familieman en alleen in het buitenland was uitgesloten. Er is immers in het voetbal veel veranderd en ook mijn leeftijd is daar in bepalend geweest", geeft Cornelis aan op de website van KMSK Deinze.

Toch heeft Cornelis een rijkgevulde carrière achter de rug, maar enkele blessures speelden hem parten. "En in een vroegere periode van mijn loopbaan zijn er ook enkele blessures geweest die roet in het eten hebben gestrooid. Maar ik blijf niet lang stilstaan bij dat slecht gevoel. Daar tegenover heb ik zowel met Club Brugge, Cercle Brugge en Racing Genk Europees voetbal meegemaakt."