'Nacht van terreur in kleedkamer': Het was een slapeloze nacht

'Nacht van terreur in kleedkamer': "Het was een slapeloze nacht"

16-11-2015 12:52

Het mooie affiche tussen Frankrijk en Duitsland had vrijdag in een feestje moeten eindigen. Door de terreurdaden in de Franse hoofdstad verliep de avond echter compleet anders. Ook in de buurt van het stadion vonden aanslagen plaats.

De terroristen probeerden zelfs het stadion in te gaan. Achteraf waren de voetballers natuurlijk geschokt. Het Duitse elftal en de volledige staf hebben uiteindelijk de nacht doorgebracht in de kleedkamers van het Stade de France. Volgens Bild verbleven er uiteindelijk zestig mensen in de kleedkamer tijdens de 'nacht van terreur in de kleedkamer'.

"Het was een slapeloze nacht, we waren allemaal bezorgd", vertelt Lukas Podolski aan de Duitse krant. Teammanger Oliver Bierhoff legt het besluit uit om in het stadion te blijven uit. "We wilden alle risico's vermijden en besloten om niet door Parijs te reizen. In plaats daarvan zijn we in de kleedkamer gebleven."

Ondanks de gebeurtenissen speelt Duitsland dinsdag 'gewoon' tegen Nederland. Podolski zal aan dit treffen echter niet meedoen. Net als vijf andere internationals krijgt hij rust van bondscoach Joachim Löw.