Opmerkelijke transfer: kiest Kortrijk-doelman voor ambitieuze tweedeklasser?

Opmerkelijke transfer: kiest Kortrijk-doelman voor ambitieuze tweedeklasser?

15-11-2015 19:55

Bij KV Kortrijk is Darren Keet een vaste waarde, en dus moet de Fransman Remi Pillot blijven wachten op zijn kans. Tweedeklasser Deinze biedt echter een uitweg: als ze de toestemming krijgen van de KBVB willen ze Pillot halen om hun keepersprobleem op te lossen. 

Pillot is een voormalige Franse jeugdinternational, maar het jeugdproduct van AS Nancy kon de verwachtingen bij Kortrijk nooit inlossen. Hij speelde er tot nu toe amper één wedstrijd, en is in die drie jaar vaak zelfs maar derde doelman geweest. Logisch dus de 25-jarige Fransman nu andere oorden wil opzoeken, want hij heeft in heel zijn carrière amper drie profwedstrijden op zijn naam staan. Zo is het natuurlijk moeilijk om iets te tonen.

Bij Deinze kunnen ze alle hulp gebruiken, want eigenlijk mikt de tweedeklasser op een plaatsje bij de eerste acht. Dat zou van Deinze een club maken uit Eerste Klasse B. Nu staat het echter op een schamele veertiende, dat kostte coach Dennis Van Wijk al de kop. Opvolger Geoffrey Claeys heeft nog veel werk voor de boeg, maar misschien kan deze versterking al een verschil maken.