Opvallend: Origi snelt zich het snelst een weg naar de uitgang bij Liverpool

Opvallend: Origi snelt zich het snelst een weg naar de uitgang bij Liverpool

14-11-2015 15:06

Dat er voetballers zijn die een serieuze demarrage kunnen inzetten, weten we al. Zo is het bijna onmogelijk om jongens zoals Gareth Bale en Theo Walcott nog bij te houden bij een spurtduel. Maar aan dat lijstje mogen we nu ook een Rode Duivel toevoegen.

Eén van de snelste spelers van de Premier League is niemand minder dan Divock Origi. De aanvaller van Liverpool behoort zelfs tot de drie snelste spelers uit de Engelse competitie. De EA Sports Player Performance Index berekende dat Origi een snelheid haalt van 35,15 kilometer per uur. Om even te vergelijken: de snelste man ter wereld, Usain Bolt, haalt een snelheid van 44,72 kilometer per uur.

Maar er zijn nog twee andere vluggere jongens in de Premier League, toevallig ook nog eens bij dezelfde club. Jeffrey Schlupp en Jamie Vardy van Leicester halen een snelheid van respectievelijk 35,26 kilometer per uur en 35,44 kilometer per uur. Of al deze heren ook even snel de weg naar het doel vinden, is niet het geval. Enkel Vardy kan dit seizoen mooie statistieken voorleggen met twaalf doelpunten.