Argentinië kan ook niet van Brazilië winnen en kent dramatische start

Argentinië kan ook niet van Brazilië winnen en kent dramatische start

14-11-2015 09:55

Op de derde speeldag van de WK-voorronde voor het WK 2018, hebben Argentinië en Brazilië de punten gedeeld in de Zuid-Amerikaanse groep. Beide ploegen hielden het op een gelijkspel: 1-1. En zo kennen beide ploegen, en vooral Argentinië, een dramatische start om zich te plaatsen voor het WK van 2018.

De wedstrijd tussen beide teams werd 24 uur uitgesteld na de zware regenval in Buenos Aires. Op het halfuur was het raak voor de thuisploeg. Higuain leverde een prima voorzet af en Lavezzi kon de 1-0 maken. De Argentijnen waren de betere van hun Zuid-Amerikaanse rivaal, maar een tweede keer scoren lukt niet. 

Banega trapte een grote kans tegen het doelhout, maar de goal viel na een uurtje aan de overzijde. Douglas Costa raakte de lat met het hoofd, maar Lucas Lima kon de rebound binnen trappen. In het slot mocht David Luiz nog vroegtijdig gaan douchen na dubbel geel, maar het bleef 1-1.

Beide ploegen schieten weinig op met een puntendeling. Argentinië kon in drie matchen nog niet winnen en staat op een voorlaatste plek. Brazilië puurde vier punten uit drie wedstrijden en staat daarmee vierde.