Wilmots ruikt Italiaans bloed, maar moet de fans mogelijk teleurstellen

Wilmots ruikt Italiaans bloed, maar moet de fans mogelijk teleurstellen

12-11-2015 23:43

De Belgen spelen vrijdagavond een heel interessante wedstrijd tegen een Europees voetballand om u tegen te zeggen. Italië komt op bezoek in het Koning Boudewijnstadion. Een tiental jaren geleden zou België een pak voor de broek hebben gekregen, maar de rollen zijn nu mogelijk helemaal omgedraaid. 

Marc Wilmots gelooft in de goede afloop van de partij. "We spelen thuis en zullen dominant proberen voetballen. Wij willen het spel maken", gaf een gemotiveerde bondscoach aan op de persconferentie naar aanleiding van dit oefenduel. "Ik wil een ploeg zien die aantrekkelijk speelt, maar ook weinig ruimte weggeeft. Zo mogen de backs wel mee oprukken, maar moeten ze ook naar binnen komen om te verdedigen", gaat Wilmots verder. 

Het Koning Boudewijnstadion zal opnieuw goed gevuld zijn door de komst van de Azzurri. De fans zullen graag met de overwinning het weekend willen starten, maar het resultaat zal voor Wilmots niet heilig zijn. "Het wordt een zware wedstrijd, maar ik ken mijn spelers. Ze houden niet van verliezen. Uiteraard gaan we proberen winnen, maar ik wil vooral mijn groep aan het werk zien. Ik wil op bepaalde posities de kans geven aan jongens die minder spelen."