Succescoach gaat weg bij tweedeklasser: Ik ben iedereen dankbaar

Succescoach gaat weg bij tweedeklasser: "Ik ben iedereen dankbaar"

Gepubliceerd: donderdag 12 november 2015 om 13:04do 12-11-2015 om 13:04

Met liefst zeventien jaar op de teller is Cis Bosschaerts één van de langst regerende coaches van ons land. Bij het bescheiden KSK Heist heeft hij meer bereikt dan hij ooit had gedacht, want de club is onverwacht kunnen stijgen naar Tweede Klasse. Toen hij begon speelde Heist nog in Eerste Provinciale. Nu is het echter op bij de coach.

Bosschaerts zegt Heist na zeventien mooie jaren vaarwel, maar hij heeft mooie herinneringen overgehouden aan zijn avontuur. Over zijn mooiste prestatie hoeft hij niet lang na te denken. "In ons eerste jaar in tweede gingen we meteen winnen op Antwerp. Een goal van Bart Webers in de slotminuut. De Antwerpspelers werden uitgefloten en wij kregen van de Bosuil een staande ovatie", zegt Bosschaerts met enige trots in Sport/Voetbalmagazine.

Ondanks de mooie prestaties van Heist wil Bosschaerts zeker niet horen dat hij een succescoach is. "Het zijn de spelers die ervoor gezorgd hebben dat de ploeg live op Proximus TV kwam, dat de club haar accommodaties kon aanpassen, een jeugdacademie kon uitbouwen, een nieuwe tribune kon zetten, en dat er onlangs tegen Lierse 340 eters waren. Verder ben ik ook heel dankbaar dat ik met geweldige assistenten als Hugo Van Doninck en Marc Hammels en een dito technische staf heb mogen werken. The team behind the team stond er."

Bosschaerts wil in ieder geval nog niet helemaal stoppen als hoofdtrainer. "Ik sta nog altijd het liefst op het veld, om spelers beter te maken. Misschien ga ik aan de slag in provinciale, maar het kan ook in Derde Klasse zijn, geen idee. Zolang ik er maar plezier aan beleef."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws