United-verdediger in de clinch met 'bullebak' Costa: Je moet mentaal sterk zijn

United-verdediger in de clinch met 'bullebak' Costa: "Je moet mentaal sterk zijn"

12-11-2015 12:32

Phil Jones maakt zich niet druk om het treffen met Diego Costa. De verdediger van Manchester United speelt vrijdagavond een oefenwedstrijd met Engeland tegen Spanje. De kans is dus groot dat Jones het op moet nemen tegen de aanvaller van Chelsea.

Jones geeft in gesprek met Manchester Evening News aan dat hij volwassener is geworden. "Toen ik jong was en iemand deed iets bij mij, bewust of onbewust, zou ik erachteraan gaan, zelfs op trainingen. Maar het gaat om ervaring, ik schop nu geen spelers meer."

"Als ik speel, houd ik me bezig met mijn eigen spel", vervolgt de international. "Hoe meer ik speel, hoe beter ik doorkrijg wat ik moet doen in welke situatie. Ik ga me niet bezighouden met spelers die ergens mee weg proberen te komen."

Jones verheugt zich op de clash met Costa. "Hij is een goede speler en we kennen hem allemaal van de Premier League. Het zal niet makkelijk worden", aldus de verdediger, die zich niet druk maakt om het feit dat Costa erom bekend staat flink te kunnen provoceren. "Dat is voetbal. Je moet mentaal sterk zijn en ik vind niet dat zijn stijl iets is waar we ons heel erg op moeten focussen."