Ferrera ziet voorbeeldige mentaliteit bij Legear: Ik wil hem bedanken

Ferrera ziet voorbeeldige mentaliteit bij Legear: "Ik wil hem bedanken"

09-11-2015 12:30

Standard won zondagmiddag in eigen huis voor de vierde opeenvolgende keer van Anderlecht, maar deze nederlaag was extra pijnlijk voor de bezoekers. Met Jonathan Legear zagen we een enorm verrassende matchwinnaar, maar coach Yannick Ferrera heeft altijd in hem geloofd.

Veel fans zien Legear nog altijd als een losbol, maar die ervaring heeft Ferrera helemaal niet. Hij ziet op training een echte prof bezig. "Hij kwam me bedanken voor zijn basisplaats", aldus Ferrera in Het Laatste Nieuws. "Maar eigenlijk zou ik hem moeten bedanken. Voor die goal. En voor zijn attitude. Die is onberispelijk. Hij heeft zijn hoofd nooit laten hangen."

Legear heeft voorlopig nog weinig laten zien bij zijn nieuwe club, en bovendien werd hij ook nog getipt als dader in de beruchte omkoopaffaire. Nu is hij echter klaar om zich echt door te zetten. "Jonathan heeft nu bewezen dat hij niet dood is. Hij steekt zich nooit weg, steelt geen enkele meter. Geloof me, Jonathan werkt heel erg hard. Hij is vastberaden om opnieuw zijn beste niveau te halen. Met zijn blessures en die randzaken van de voorbije maanden is dat niet evident. Hopelijk is hij nu vertrokken."

Ferrera is bovendien ook niet bang dat Legear gaat zweven na zijn eerste goaltje. "Daar heeft hij nu geen enkel probleem mee. Jonathan is veel volwassener geworden tegenover een paar jaar geleden. Hij weet dat de rit nog lang is. Maar hij mag nu wel genieten van zijn prestatie. Een paar uurtjes toch."