Is Oostende een titelkandidaat? Dit sprookje is nog niet gedaan

Is Oostende een titelkandidaat? "Dit sprookje is nog niet gedaan"

09-11-2015 12:15

KV Oostende is de verrassende herfstkampioen, al is die titel misschien ook weer niet zo verrassend. Met het geld van Marc Coucke is er veel mogelijk, maar toch spreekt Sporza-analist Stef Wijnants van een stunt.

Er is dit seizoen niet echt één club die er bovenuit steekt, en dus is er een kans voor de kleintjes. KV Oostende grijpt die voorlopig volop. "Grote baas en wereldkampioen Twitter Marc Coucke heeft een goede ploeg bij elkaar gekocht. En we wisten dat die Play-off I moest kunnen halen. Maar dat het na vijftien speeldagen voor alle toppers zou staan, is een sprookje voor Oostende. En het is nog lang niet ten einde. Er heerst een soort aura van onoverwinnelijkheid over die ploeg, die alle andere clubs maar kunnen benijden", aldus Wijnants.

Herfstkampioen is een titel die eigenlijk niets betekent, maar KV Oostende staat toch mooi boven alle topclubs te pronken. "Met de titel van herfstkampioen koopt Oostende niks, maar voor de kustploeg is het volgens mij wel meer dan een symbolische titel. Als je als kleine garnaal halverwege competitie de grote ploegen voorblijft, dan mag je daar best trots op zijn."