Bayern voert wederom een show op, Wolfsburg gaat opnieuw af

07-11-2015 17:57

Bayern München heeft binnen één helft afgerekend met een kansloos VfL Stuttgart. Het duel eindigde in 4-0. VfL Wolfsburg slaagde er bij FSV Mainz 05 niet in om de kater, die het tegen PSV in de Champions League opliep, van zich af te spelen.

Bayern München - VfB Stuttgart 4-0
Bayern had woensdag Arsenal nog volledig van de mat gespeeld in de Champions League, maar toonde tegen Stuttgart geen enkel teken van vermoeidheid. Sterker nog, de ploeg van trainer Josep Guardiola overklaste de bezoekers in de eerste helft volledig. Al na elf minuten profiteerde Robben, die tegen Arsenal ook al scoorde, van goed voorbereidend werk van Douglas Costa. Laatstgenoemde zorgde enkele minuten later zelf voor de 2-0.

Toen Robert Lewandowski met zijn veertiende competitietreffer de 3-0 aantekende en Thomas Müller nog voor rust ook op het scorebord verscheen, was het duel al lang en breed gespeeld. In de tweede helft bleef een grotere afgang Stuttgart bespaard. Na twaalf wedstrijden is Bayern nog zonder puntenverlies. De voorsprong op Borussia Dortmund bedraagt, met een wedstrijd meer gespeeld, acht punten. Stuttgart staat vijftiende.

FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 2-0
Wolfsburg leed dinsdag een gevoelige nederlaag bij PSV en moest op bezoek bij Mainz een nieuwe tegenvaller incasseren. Door treffers van Pablo De Blasis en Yunus Malli werd het 2-0 voor de thuisploeg. Wolfsburg staat ondanks de nederlaag nog wel op een keurige derde plaats. Mainz klimt naar de achtste plaats.