Opnieuw twijfels rond Ferrera, voormalig zwaargewicht van Standard laat zich uit

Opnieuw twijfels rond Ferrera, voormalig zwaargewicht van Standard laat zich uit

06-11-2015 15:13

Standard startte het seizoen met Slavoljub Muslin als coach, maar al snel werd de Serviër afgeserveerd. In zijn plaats kwam Yannick Ferrera. De jonge Brusselaar had amper ervaring op het hoogste niveau. Volgens Dominique D'Onofrio moet Ferrera nog een aantal boterhammetjes eten. 

D'Onofrio was veertien jaar lang een zwaargewicht in het bestuur van Standard. De Italiaan trainde de Rouches tussen 2002 en 2006 en deed er in 2010 nog een seizoen bij. Hij is perfect geplaatst om Ferrera onder de loep te nemen. "Hij heeft geluk dat hij Standard mag trainen. Voor mij mist hij nog veel ervaring. Hij is nog erg jong", zegt D'Onofrio in L'Avenir

"Ik doorliep alle reeksen alvorens ik de eerste ploeg mocht trainen", gaat D'Onofrio verder. De voormalige Luikse baas heeft zijn twijfels over de huidige trainer. "Door de omstandigheden werd ik hoofdcoach. Maar ik had wel een flinke bagage mee. Heeft Yannick Ferrera wel voldoende ruggegraat om trainer te zijn van Standard? Ik wens het hem van harte toe, maar in deze context zal het in ieder geval niet makkelijk zijn voor hem."