OFFICIEEL: De Boeck gaat aan de slag in Derde Klasse

OFFICIEEL: De Boeck gaat aan de slag in Derde Klasse

06-11-2015 10:09

In oktober 2013 werd Glen De Boeck ontslagen bij Waasland-Beveren, en dat was voor hem de druppel. Hij trok zich voor onbepaalde tijd terug uit de voetbalwereld en ging aan de slag in het bedrijfsleven. Nu maakt hij een comeback, al is het voorlopig wel bij een bescheiden club.

Het Nieuwsblad weet namelijk dat De Boeck een job heeft aanvaard bij Rupel-Boom, de Antwerpse club waar hij ook een groot stuk van zijn jeugdopleiding kreeg. De nu 44-jarige De Boeck gaat niet als de slag als trainer, maar wel als technisch adviseur. Hij heeft de club wel op het hart gedrukt dat het gaat om een tijdelijke functie, want zijn ambities liggen niet in Derde Klasse. De Boeck wil op termijn weer aan de slag gaan bij een profclub.

De carrière van De Boeck als hoofdtrainer was meteen een schot in de roos, met Cercle Brugge bracht hij fris en aanvallend voetbal. Het leverde hem in zijn eerste seizoen meteen een vierde plaats op. Na drie jaar was het sprookje echter voorbij, Beerschot kaapte hem toen weg maar gaf hem een paar maanden later al de bons. Ook bij het Nederlandse VVV-Venlo liep het niet, maar daar nam hij zelf ontslag.