Groep A: Real Madrid overleeft, Donetsk zorgt voor doelpuntenfestival

03-11-2015 22:33

Real Madrid heeft de uiterst belangrijke wedstrijd tegen concurrent Paris Saint-Germain met het kleinste verschil gewonnen. Het had genoeg aan een knullig doelpunt van invaller Nacho. Shaktar Donetsk maakte gehakt van Malmö.

Real Madrid - PSG : 1-0

De Madrilenen konden hun favorietenrol in Groep A helemaal waarmaken door afstand te nemen van de miljoenenploeg van Paris Saint-Germain. De Spanjaarden hadden het in het begin knap lastig met de Fransmannen. Paris Saint-Germain ging volop zijn kans en creëerden ook de beste kansen. Maar Edison Cavani en Zlatan Ibrahimovic lieten na om hun ploeg op rozen te brengen.

Halverwege de eerste helft viel Marcelo geblesseerd uit bij Real Madrid. Maar dit zorgde niet voor een aderlating want zijn vervanger, Nacho speelde zich meteen in de kijker. Hij strafte knullig verdedigen af.

Na de rust ging Paris Saint-Germain verder op zoek naar de gelijkmaker. Maar ook Matuidi zag zijn poging niet in doel gaan. Real Madrid haalde met veel moeite die belangrijke zege tegen de concurrent uit Parijs.

Shaktar Donetsk - Malmö: 4-0

Het werd een echt doelpuntenfestival in Oekraïne. Shaktar Donetsk maakte gehakt van de Zweden. De bezoekers kwamen na een half uur op achterstand na een doelpunt van Oleksandr Gladky. De eerste in een reeksje doelpunten. Darijo Srna verdubbelde na de rust de score vanop de strafschopstip. Eduardo prikte het derde doelpunt tegen de touwen. Alex Teixeira maakte het Oekraïense feestje compleet door de 4-0 op het scorebord vast te leggen.