Transfer van ex-Bruggeling is complete mislukking: aanvaller kan doel niet vinden

Transfer van ex-Bruggeling is complete mislukking: aanvaller kan doel niet vinden

Gepubliceerd: dinsdag 3 november 2015 om 12:10di 03-11-2015 om 12:10

Hij werd ooit als absolute toptransfer naar Club Brugge gehaald, maar nu loopt het niet al te best met Bjorn Vleminckx. De sterke spits verdient momenteel zijn brood in de Turkse Tweede Klasse. Ook daar verloopt het niet van een leien dakje.

Vleminckx komt dit seizoen uit voor het Turkse Göztepe Izmir. Dat uitkomt in de Turkse Tweede Klasse. De ploeg haalde de aanvaller weg bij zijn vorige club, Kayseri Erciyesspor. Daar kon hij niet overtuigen met amper drie doelpunten in 21 wedstrijden. Ook in de Turkse tweede klasse heeft de spits het maar moeilijk om het doel te vinden.

Het laatste doelpunt van Vleminckx dateert intussen al van exact één maand geleden. De aanvaller scoorde toen tegen Malatyaspor. De teller van de voormalige Bruggeling staat dit seizoen op vier doelpunten in tien wedstrijden. Dat is niets vergeleken met zijn topseizoen in Nederland, waar hij bij NEC 23 keer kon scoren in één seizoen.

Het liedje van Vleminckx lijkt stilaan uitgezongen. In zijn eerste maanden in Turkije kon hij bij Genclerbirligi nog overtuigen met negen doelpunten in zestien wedstrijden, maar sindsdien is hij wel erg laag gevallen. Ook in de Tweede Klasse kan de spits het doel maar niet vinden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Vleminckx nog goed genoeg voor de Belgische competitie?

Ja
48%
Nee
52%
(1184 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws