Verguisde Anderlechtman wil een nieuwe kans: Vertrekken is geen optie

Verguisde Anderlechtman wil een nieuwe kans: "Vertrekken is geen optie"

03-11-2015 11:51

Dennis Praet zal er donderdag niet bij zijn in de wedstrijd tegen Tottenham, en dus moet Anderlecht-coach Besnik Hasi een oplossing zoeken. Wie in ieder geval hoopt op een basisplaats is Ibrahima Conté. Die heeft nog niet vaak kunnen overtuigen bij Anderlecht, maar voelt dat hij er klaar voor is.

De bliksemsnelle flankspeler denkt dat hij de juiste keuze is voor Hasi. "Op basis van mijn wedstrijd tegen Moeskroen verdien ik een nieuwe kans. Maar de coach beslist uiteraard. Ik voel mij alleszins klaar om Praet te vervangen. De laatste maanden heb ik nog niet veel kunnen ­tonen. De keren dat ik op de tribune zat, heb ik zelfs hard op mijn tanden moeten bijten. Maar als je niet kan accepteren om op de bank te zitten dan moet je een indivi­duele sport gaan beoefenen. Om in het ritme te blijven ging ik na een wedstrijd vaak nog op mijn eentje lopen op Neerpede", reageert hij in Het Nieuwsblad.

Bij Anderlecht weten veel fans niet precies waarom Conte gehaald is, en dan nog voor twee miljoen euro. Qua goals en assists heeft hij voorlopig bitter weinig gebracht.  "Vertrekken bij Anderlecht is geen optie. Maar het wordt wel tijd dat ik aan de mensen laat zien waarom de club mij voor veel geld heeft weggekocht bij Zulte Waregem", aldus Conte.