Lange wachten is voorbij: Kawashima vindt verrassende nieuwe ploeg

Lange wachten is voorbij: Kawashima vindt verrassende nieuwe ploeg

02-11-2015 15:14

Rond Eiji Kawashima bleef het maandenlang akelig stil. De nationale doelman van Japan kreeg geen nieuw contract meer bij Standard, ten einde raad klopte hij aan bij een tweedeprovincialer. Daar traint hij nu al een paar weken mee, maar nu heeft hij een aanbod uit Schotland beet.

Waarschijnlijk zal Kawashima binnenkort tekenen bij de Schotse eersteklasser Dundee United. Het Laatste Nieuws weet namelijk dat die club al een werkvergunning heeft aangevraagd voor de Japanse doelman. Bij Dundee zal Kawashima wel meteen zijn handen vol hebben, want de Schotten zijn verschrikkelijk slecht begonnen aan het seizoen. Met een schamele 8 op 39 staat het team allerlaatste in de Schotse Premier League. Op dertien wedstrijden slikte het ook al 26 tegendoelpunten, Kawashima begint dus aan een moeilijk opdracht in Schotland.

Op die manier verdwijnt Kawashima een beetje door de achterpoort uit België, waar hij in totaal toch vijf jaar heeft gespeeld. Hij was eerst twee jaar lang actief bij Lierse, daarna werd hij opgepikt door Standard. Vorig seizoen liep het echter helemaal mis: Kawashima werd uit de ploeg gespeeld door Yohan Thuram, een doelman die nu zelf ter discussie staat in Luik.