JPL FLOPSPELERS: Speeldag 14 - Veel stommiteiten voor (eigen) doel

JPL FLOPSPELERS: Speeldag 14 - Veel stommiteiten voor (eigen) doel

02-11-2015 08:09

Elke speeldag blikt VoetbalPrimeur.be terug op de gespeelde wedstrijd. Onze redactie selecteert voor u de drie spelers, die er amper iets van bakten. Ditmaal is speeldag 14 aan de beurt.

Voetballen in de tuin - Francis N'Ganga

Francis N'Ganga van Sporting Charleroi mag dan een Congolees international zijn, echt secuur kan je hem niet altijd noemen. Hij is al lang een onzekere factor in de verdediging van de Zebra's, en dat was zelden zo duidelijk als zaterdagavond. Bij 1-0 voor Charleroi verloor hij knullig de bal aan Gohi Bi Cyriac, die hij daarop moest neerleggen in de zestien. Zo kon KV Oostende op het nippertje een gelijkspel uit de brand slepen. Mazzu liet meteen na de match weten dat hij zijn verdediger blijft steunen. "N'Ganga speelde een goeie match en zit nu in zak en as in de kleedkamer. Moet ik dan ook Perbet straffen omdat hij een grote kans miste", was zijn reactie aan RTBF.

Nauwelijks dreiging - Igor De Camargo

Igor De Camargo werd eigenlijk gehaald als de back-up voor een echte topspits, zoals pakweg Nikolaos Karelis. Die spits kwam er echter niet, en dus is de Braziliaanse Belg nu aanvalsleider geworden. De vraag is echter of die rol hem echt nog schikt bij een topclub. Als breekijzer kan hij zijn nut zeker nog hebben, maar een pivot die ballen aflegt, zijn duels wint en ook nog eens veel goals maakt? Dat kan je van De Camargo nu niet meer vragen en vervanger Enes Unal is ook niet klaar voor het grote werk.

Festival van de gemiste kansen - Jelle Vossen

In het veldspel was Jelle Vossen lang niet zo slecht tegen Westerlo, dat ook wel een zee van ruimte liet aan Club Brugge. De Bilzenaar staat er echter voor zijn doelpunten, en daar mag het toch een beetje meer zijn. Een bal die centraal komt op vijf meter van het doel, terwijl je genoeg tijd hebt om drie goals te maken: die moet er altijd in. Er is echter geen reden tot paniek. Bij Genk maakte Vossen 77 doelpunten, hij zal dus wel weten hoe je een goal moet maken.