'Hak-assist' op Suárez absoluut hoogtepunt bij zege Barcelona, Bakkali scoort

31-10-2015 22:50

FC Barcelona is weer op gelijke hoogte gekomen met Real Madrid. De Catalaanse grootmacht boekte zaterdagavond een gedegen 2-0 zege bij Getafe. Luis Suárez en Neymar tekende voor de goals. Valencia won met 3-0 van Levante. Zakaria Bakkali scoorde heerlijk.

Met name over het doelpunt van Suárez, na ruim een halfuur spelen, zal nog wel even worden nagepraat in Spanje. De Uruguayaanse rondde oog in oog met de Getafe-goalie knap af, maar het was vooral de assist van Sergi Roberto die om te likkebaarden was. De jonge middenvelder leverde de bal perfect bij Suarez af met zijn hak.

Barça hoefde weinig inspanning te leveren om de drie punten veilig te stellen. Neymar knalde kort na rust de 0-2 tegen de netten - ook weer op aangeven van Robert - en daarmee was de overwinning binnen. Getafe, dat op de veertiende plek staat in de competitie, kon geen vuist maken.

Door de zege in Madrid heeft Barcelona nu 24 punten uit tien duels, net zo veel als Real Madrid, dat eerder op de avond met 3-1 won van Las Palmas.

Valencia won uiteindelijk vlot van Levante, maar de thuisploeg maakte pas na de rust het verschil. Eerst scoorde Francisco Alcacer met een strafschop. Even later verdubbelde Sofiane Feghouli de score. Het orgelpunt kwam van Bakkali. Met een heerlijke knal zorgde hij voor de 3-0.

Check die GE-NI-A-LE assist van Sergi Roberto op Luis Suárez! Met de hak, wereldklasse!