Cercle Brugge helpt Antwerp geen handje, Heist blijft op de dool

31-10-2015 21:17

Op de twaalde speeldag van de Proximus League heeft Tubize zijn leidersplaats wat extra glans gegeven. Het won met 1-3 op het veld van Cercle Brugge. Dessel won dan weer thuis met 3-1 Heist. Voor de ploeg uit Antwerpen was het de tweede zege van het seizoen. Heist blijft laatste en is nog altijd op zoek naar zijn eerste zege.

Cercle Brugge - Tubize: 1-3
De thuisploeg moest winnen om in het spoor te blijven van Tubize, maar was zaterdag een maatje te klein voor de ploeg uit Waals-Brabant. Na 23 minuten keek het al tegen een dubbele achterstand aan met dank aan Mamadou Diallo en Megan Laurent. Een kwartier voor affluiten maakte Laurent zijn tweede van de avond. Dat Andrei Camargo van Tubize in de slotminuut nog een eigen doelpunt maakte, was enkel nog goed voor de statistieken. Door de overwinning telt Tubize nu 29 punten. De leider heeft daardoor drie punten voorsprong op Antwerp, dat vrijdag niet verder kwam dan 0-0 op het veld van Lierse. Cercle staat vijfde met 21 punten.

Dessel - Heist: 3-1
Vorig seizoen speelden de beide ploegen nog tegen elkaar in de Derde Klasse. Zaterdagavond keken ze elkaar een divisie hoger in de ogen. Heist hoopte bij de oude concurrent zijn eerste zege van dit seizoen te pakken. Toen Bart Webers al na elf minuten scoorde, gingen de bezoekers al dromen van de drie punten. Helaas voor hun kregen ze vlak voor het rustsignaal een tegentreffer te verwerken. Na de pauze ging de thuisploeg er nog helemaal over en werd het 3-1.