Bestuur, spelers en supporters van KV Mechelen zien donderpreek werken

31-10-2015 21:44

Stuiven deed het deze week in Mechelen. Voorzitter Johan Timmermans en sportief directeur Olivier Renard  zaten donderdag drie uur en dertig minuten samen met de spelers en de technische staf om ze een veeg uit de pan te geven. De donderpreek werkte duidelijk, want zaterdag versloeg Malinwa Waasland-Beveren met 2-0.

Na twee nederlagen op rij (en de mindere competitiestart) had KV Mechelen iets recht te zetten. Tegen Waasland-Beveren begon het goed, maar na tien minuten spelen had het al de grip op de wedstrijd verloren. De twee ploegen hielden elkaar voor de rust in evenwicht en daardoor viel er weinig te beleven. Toch klonk er vijf minuten voor de rust gejuich in het AFAS-stadion. Na een prima assist van Tim Matthys kwam Sofiane Hanni alleen voor de doelman te staan. Hanni wachtte lang, maar schoof toch fraai de 1-0 achter Merveille Goblet.

Meteen na de rust claimde Mechelen een strafschop voor handspel. Sébastien Delferière weigerde die te geven. Gelukkig voor de thuisploeg had het de hulp van de scheidsrechter niet nodig. Het kon immers rekenen op het duo Matthys - Hanni. 25 minuten voor het einde wisselden zij van rol. Ditmaal gaf Hanni aan en werkte Matthys af, 0-2.

Daarna veranderde er niets meer aan de score. Door de zege klimt KV Mechelen naar een voorlopige elfde plaats. Het telt nu vijftien punten. Dat is er nog maar één minder dan Waasland-Beveren.