Mourinho zou opnieuw welkom zijn bij Real, Benitez was slechts vierde keus

"Mourinho zou opnieuw welkom zijn bij Real, Benitez was slechts vierde keus"

31-10-2015 14:24

José Mourinho vecht op dit eigenste moment samen met zijn Chelsea de match van de waarheid uit tegen het Liverpool van Jürgen Klopp. Bij verlies zou de positie van de flamboyante Portugees quasi onhoudbaar worden. De voorbije weken is al volop gespeculeerd over een eventuele terugkeer naar zijn ex-club Real Madrid. Voormalig Real-voorzitter Ramon Calderon doet er nog een schepje bovenop door te stellen dat Mourinho zonder twijfel opnieuw welkom zou zijn in de Spaanse hoofdstad.

Regerend landskampioen Chelsea staat er niet bepaald goed voor in de Premier League. Het verloor vijf van zijn eerste tien matchen en speelt momenteel met het mes op de keel tegen Liverpool. Coach José Mourinho kon de voorbije weken niet verbergen dat hij kopzorgen heeft en wordt steeds meer in verband gebracht met zijn ex-club Real Madrid, die hij drie seizoenen onder zijn hoede had.

Volgens voormalig Real-voorzitter Ramon Calderon is een terugkeer van Mourinho niet zomaar uit de lucht gegrepen. Huidig voorzitter Florentino Perez zou de Portugees maar al te graag terughalen, vertelde hij aan BeIn Sports: “De waarheid is dat Rafa Benitez slechts vierde keus was om Carlo Ancelotti op te volgen. Perez probeert hem nog steeds terug te halen, want hij houdt echt van hem.”

Calderon liet eveneens zijn licht schijnen over de matige prestaties van Chelsea dit seizoen: “Je weet dat resultaten belangrijk zijn in het voetbal. Chelsea bevindt zich in een abnormale situatie, net zoals een aantal jaar geleden, en toen besloten ze Mourinho te ontslaan. Ik weet niet wat Abramovich er nu van denkt. Maar als Chelsea hem niet meer moet, dan sluit ik zeker niet uit dat hij bij mindere resultaten van Benitez opnieuw richting Madrid trekt.”