Deinze-coach gemotiveerd maar realistisch: Voor ons is elke match moeilijk

Deinze-coach gemotiveerd maar realistisch: "Voor ons is elke match moeilijk"

Gepubliceerd: zaterdag 31 oktober 2015 om 13:43za 31-10-2015 om 13:43

SK Deinze is één van de revelaties dit seizoen in Tweede Klasse. Het maakt er geen geheim van dat ze met het oog op volgend jaar de top acht willen behalen. Zondagnamiddag gaan ze op zoek naar de eerste uitzege van het seizoen. Coach Dennis Van Wijk heeft er een goed oog in.

"Voor ons is elke wedstrijd moeilijk", klinkt het bij trainer Dennis Van Wijk in Het Laatste Nieuws. "De drie partijen die we dit jaar wonnen waren moeilijk, en ook de gelijkspelen waren felbevochten." Op Koksijde zou het toch eens raak moeten zijn voor de oranjehemden. Al blijft Van Wijk voorzichtig. "Inderdaad, Koksijde kon dit seizoen nog geen enkele keer winnen. Maar wij hebben ook moeite om de nul op het bord te houden. Het zal alvast niet makkelijk worden om de overwinning naar Deinze terug te brengen."

Daarnaast zit Van Wijk voor de match tegen Koksijde met heel wat kopzorgen. Hans Cornelis is nog een viertal weken buiten strijd, en ook Benjamin Delacourt is nog niet beschikbaar aan de zee. Naim Aarab is nog niet fit genoeg om z'n eerste speelminuten voor de Oost-Vlamingen af te werken. 

"We willen professioneel zijn en we trainen daarom een pak meer dan vorig seizoen. Maar het is voor sommige jongens niet makkelijk om die aanpassing te maken. Al geloof ik erin. We haalden tegen Antwerp een hoog niveau, er valt zeker progressie op te merken."

Poll

Kan Deinze de top 8 halen?

(28 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws