Leekens stunt in Genk en pakt eerste drie punten met Lokeren

30-10-2015 22:23

Georges Leekens heeft met Sporting Lokeren voor een stunt van formaat gezorgd op het veld van Racing Genk. De Waaslanders wonnen met 0-2 na doelpunten van Evariste Ngolok en Ayanda Patosi, en pakken zo de eerste winst sinds de aanstelling van Georges Leekens.

Georges Leekens kon maar beter niet met een nul op zes beginnen om het vertrouwen van voorzitter Roger Lambrecht te behouden. En Lokeren kwam al meteen vroeg op voorsprong. Een perfect aangesneden vrije trap van Patosi werd door Ngolok binnen gekopt, die net buitenspel stond. Een zure nasmaak voor de Lokeren-fans, want dankzij de file konden veel Lokeren-fans er niet op tijd zijn.

Even later volgde er in de vierde minuut een staande ovatie voor de overleden Lokeren-speler Grégory Mertens, een emotioneel moment in de Crystal Arena. Neeskens Kebano en Igor De Camargo stelden Verhulst op de proef, maar echt héél gevaarlijk was de thuisploeg niet. Beide ploegen gingen rusten met een 0-1 tussenstand.

Na de pauze moest Genk komen en dat deed het meer en meer met lange ballen. Het was in de zeventigste minuut Patosi die de score voor de bezoekers verdubbelde na een heerlijke vrije trap. Genk kon geen echte kansen meer bij elkaar voetballen en verliest thuis met 0-2. Dankzij het verlies blijft Racing Genk achter met een magere nul op negen.