FOUT, FOUTER, FOUTST: Speeldag 13 - Falende arbitrage en zoekende trainers

FOUT, FOUTER, FOUTST: Speeldag 13 - Falende arbitrage en zoekende trainers

30-10-2015 11:44
1

Ook deze week blikt de redactie van VoetbalPrimeur.be terug op de voorbije speeldag. In fout, fouter, foutst verzamelen we traditiegetrouw de drie zaken waar het afgelopen weekend (u raad het al) fout liep. Want er viel weer heel wat te beleven op de velden van de Jupiler Pro League.

Fout: Arbitraal amateurisme

Scheidsrechter Joeri Van de Velde werkte donderdagavond een slechte wedstrijd af tussen KV Kortrijk en Anderlecht. Gezien het gelijkspel zijn ze bij Anderlecht ontstemd, bij Kortrijk mogen ze van geluk spreken. Van de Velde kon maar liefst drie keer een zuivere penalty fluiten maar evenveel keren deed hij het niet. Toegegeven, Anderlecht moet het kunnen zonder die penalty's. Maar als je dan eens een match minder speelt en je forceert drie momenten waarop je foutief wordt afgestopt, dan moet de bal toch zeker twee keer op de stip. Van de Velde gaf gisteren echter niet thuis.

Fouter: STVV onder O'Loughlin

STVV draait niet meer zoals in het begin van het seizoen. Misschien is de reden daarvoor te zoeken bij de trainerswissel. Alleszins zijn de punten wat ze zijn: Zeven op éénentwintig is een magere balans voor de nieuwe hoofdcoach Chris O'Loughlin. Gelukkig was er de sterke competitiestart, anders stonden de Kanaries een pak lager. Op speeldag dertien gingen de Limburgers pijnlijk met de billen bloot bij Zulte-Waregem. De harde 4-0 cijfers zijn geen goede voorbode voor komende speeldag. Dan neemt STVV het op tegen het op toerental komende Standard van … Yannick Ferrera.

Foutst: Matig schokeffect in Lokeren

Georges Leekens moet het Lokers varkentje verder wassen dit seizoen. Na de ondankbare afdanking van Bob Peeters had voorzitter Roger Lambrecht gehoopt dat zijn ploeg iets kon rapen in de belangrijke derby tegen AA Gent. Lokeren speelde vurig maar liet zich toch inpakken door de landskampioen. Geen grote verrassing maar toch niet het beoogde effect in de eerste wedstrijd onder een nieuwe trainer. Zo staat Lokeren opnieuw gedeeld laatstes met een drie op twaalf. Die drie punten zijn dan nog te danken aan de vorige trainer. Het werk in Lokeren is allesbehalve al 90% achter de rug.