Kevin De Bruyne krijgt lof van legende: Hij lost de verwachtingen meer dan in

Kevin De Bruyne krijgt lof van legende: "Hij lost de verwachtingen meer dan in"

30-10-2015 11:47

Arsenal-coryfee Thierry Henry verdient tegenwoordig zijn brood als analist bij Sky Sports. Na tien speeldagen stelde hij zijn top-10 van beste spelers in de Premier League op. Hierin figureert één Belg: Kevin De Bruyne. “Je ziet het zelden dat een speler de zeldzame kwaliteit bezit om evenveel doelpunten als assists af te leveren”, vertelt Henry over onze landgenoot.

Met drie doelpunten en drie assists in 486 speelminuten heeft Kevin De Bruyne zijn debuut bij het grote Manchester City niet gemist. Dit is ook Thierry Henry niet ontgaan: “Hij heeft veel geld gekost, maar we wisten al wel dat hij assists kan geven en scorend vermogen bezit. Hij lijkt al op zijn gemak bij City en zou een duurzame vaste waarde kunnen worden bij de Skyblues. De fans hebben hem ook al in de armen gesloten. Volgens mij kan hij het seizoen afsluiten met 15 doelpunten en 15 assists.”

Henry is eveneens onder de indruk van de polyvalentie die Kevin De Bruyne aan de dag legt. “Tegen Sevilla ging hij in de spits spelen na de vervanging van Wilfried Bony, en na amper vijf minuten vond hij al de weg naar de netten. Hij kan zowel op rechts spelen als achter de spits of in de punt van de aanval. Dat bewijst dat hij een intelligente speler is.”