Chelsea aast op man van zestien goals in elf duels: Hopelijk in januari

Chelsea aast op man van zestien goals in elf duels: "Hopelijk in januari"

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2015 om 11:17vr 30-10-2015 om 11:17

Shakhtar Donetsk lijkt opnieuw één van zijn sterspelers kwijt te raken. Na Douglas Costa (Bayern München) en Luiz Adriano (AC Milan) staat ook Alex Teixeira voor een vertrek uit de Oekraïense competitie. En liefst zo snel mogelijk...

Teixeira kan dit seizoen duizelingwekkende cijfers voorleggen. In elf wedstrijden scoorde hij maar liefst zestien keer. Dat heeft de interesse van Chelsea gewekt. "Vooralsnog zijn het niet meer dan geruchten", reageert de Braziliaan in gesprek met Globo. "Het is een eer om te horen dat Chelsea interesse in me heeft."

Opvallend is dat Teixeira in zijn eerste seizoenen vooral op het middenveld speelde. Door het vertrek van Costa en Adriano posteerde trainer Mircea Lucescu hem voorin. Met succes. Teixeira is naar eigen zeggen, na vijf jaar in Oekraïne te hebben gespeeld, toe aan iets nieuws. "Voor mij is het belangrijk om in een competitie als de Premier League te spelen. Het zou fantastisch zijn als dat in januari al lukt. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging."

Bij Chelsea kan Teixeira een oude bekende tegen het lijf lopen. Willian, aanvallende middenvelder bij de Londenaren, speelde tot 2012 ook bij Shakhtar, voordat hij na een korte periode bij Anzhi Makhachkala verkaste naar Engeland.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws