Van Holsbeeck verklapt interesse in Tielemans: 'Ze zaten in de tribune'

Van Holsbeeck verklapt interesse in Tielemans: 'Ze zaten in de tribune'

27-10-2015 12:23

Het is ook de buitenlandse clubs niet ontgaan dat er momenteel heel wat (jong) talent rondloopt bij Anderlecht. De Brusselaars staan aan de leiding in het klassement en konden ook al overtuigen in Europa. Er zijn de laatste weken dan ook heel wat scouts in België gesignaleerd. Onder andere Barcelona kwam Youri Tielemans bekijken.

De Spaanse grootmacht kwam de getalenteerde middenvelder in de Europa League-wedstrijd tegen Tottenham bekijken. Barcelona zou onder de indruk zijn van het grote talent. Ook manager Herman Van Holsbeeck weet dat ze met Tielemans een potentiële wereldtopper in huis hebben.

"Als je sinds je zestiende bij Anderlecht speelt, dan ben je belangrijk. Heel de wereld kent Youri Tielemans. Op lijstjes van de beste jonge spelers staat Tielemans altijd in de top tien. Op een dag speelt die in een grote competitie", zegt hij.

"Ik kan u vertellen dat de tribune vorige donderdag vol zat. Ariedo Braida, de sportief directeur van Barcelona, was er bijvoorbeeld. Het is in zulke wedstrijden dat de buitenlandse clubs de waarde van een speler taxeren", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.