'Real Madrid zoekt grenzen van de wet op in jacht op 'nieuwe Messi''

'Real Madrid zoekt grenzen van de wet op in jacht op 'nieuwe Messi''

27-10-2015 10:22

Real Madrid is druk bezig met de toekomst. De Madrilenen hebben zich verzekerd van de diensten van het Argentijnse toptalent Lucas Patanelli. Dat meldt Marca dinsdag.

De vijftienjarige Patanelli gaat overkomen van Independiente, waar hij een verpletterende indruk maakte in de jeugdopleiding. Real Madrid heeft meerdere scouts in Zuid-Amerika. Unaniem waren ze het er over eens: Patanelli is een toptalent. In Argentinië durven ze het zelfs aan hem de 'nieuwe Messi' te noemen.

Omdat Patanelli vijftien jaar is, mag hij nog geen contract ondertekenen bij Real. De Koninklijke heeft de tiener echter al wel laten overvliegen naar Spanje. Daar is hij rondgeleid op het complex van de club en heeft hij een soort voorcontract ondertekend. Als Real Patanelli officieel vastlegt, is de club in overtreding en kan het een soortgelijke straf als FC Barcelona tegemoet zien. De Catalaanse club mocht twee transferperiodes geen spelers aantrekken.

Real Madrid is de voorbije jaren steeds vaker grote, jonge talenten aan het vastleggen. Zo werden onder meer Marco Asensio, Federico Valverde en Martin Odegaard gestrikt. Patanelli moet de volgende toptiener in de selectie worden. Op 25 februari volgend jaar wordt hij zestien en mag hij een profcontract tekenen bij Real.