Boze Vanhaezebrouck stuurt achttal door naar de beloften een dag voor Gent-Lokeren

Boze Vanhaezebrouck stuurt achttal door naar de beloften een dag voor Gent-Lokeren

26-10-2015 15:09

Na afloop van de topper tegen KV Oostende was Gent-coach Hein Vanhaezebrouck niet te spreken over de prestaties van enkele van zijn spelers. Voor sommigen onder hen was het "vijf voor twaalf". De trainer maakt zijn woorden nu ook hard. Hij laat enkele van zijn spelers maandag met de beloften opdraven.

"Hun prestatie was dramatisch! Ze hebben geen bal bijgehouden, hebben nooit druk gezet en recupereerden niks. Ze stonden op het veld, en dat was het ook", klonk het eerder in Het Laatste Nieuws. "Het laatste kwartier heeft bewezen waarom ik niet kan roteren. Ik doe normaal drie wissels, maar deze keer niet.”

Vanhaezebrouck waarschuwde dat het voor enkele spelers wel eens de laatste kans zou kunnen zijn. Nu voegt hij de daad bij het woord en laat hij Simon, Dejaegere, Uros Vitas, Pedersen, Hajradinovic, Poletanovic, Thoelen en Tabekou maandagavond met de beloften spelen. Opvallend, want dinsdag speelt de hoofdmacht al tegen Lokeren.

"Die jongens zijn meer gebaat bij ritme opdoen in de plaats van een hele match op de bank te zitten", aldus de coach in Sportwereld. "Ze moeten terug in vorm geraken. We hebben zondag een goed gesprek met de groep gehad, er werd gezegd waar het op stond. We hebben ook als staf nagedacht over hoe we iedereen mee kunnen krijgen. Allicht zullen we vaker eens iemand een volledige week laten doortrainen en ritme opdoen in de plaats van hem op de bank te zetten."